logo    PALEO stravovanie  Dávam si pozor na to, čo jem!   zdravé stravovanie bez laktózy, gluténu a cukru: informácie, recepty, PALEO produkty 


pudingy z tapioka perličiek

tapiokové perličky je potrebné pred použitím najprv namočiť do vody (podobne ako strukoviny), zdvojnásobia svoj objem: vľavo nenamočené perličky, vpravo perličky namočené 2 hodiny

tapioka namočená - nenamočená

tapioka puding tapioka puding

Tradičný tapioka puding:

1/2 šálky tapioka perličiek

2 vajcia

2 šálky kokosového mlieka

1/2 šálky vody

1/2 šálky kokosového cukru

štipka soli

vanilka, škorica alebo čokoľvek iné na dochutenie

rôzne ovocie alebo orechy na ozdobenie

Perličky je potrebné pred varením namočiť, min. na 2 hodiny. Zlejte vodu, tapioku zalejte mliekom, pridajte 1/2 šálky vody, štipku soli a za stáleho miešania priveďte do varu. Potom 5 minút varte na čo najnižšej teplote a postupne pridávajte cukor. Odstavte zo sporáka a extra miske si vyšľahajte vajíčka. Pridajte k nim pár lyžíc horúcej tapioky tak, aby sa teplota oboch zmesí vyrovnala, vajíčka by sa nemali zraziť. Zmes potom vmiešajte do tapioky a krátko ešte povarte - zmes začne hustnúť. Nakoniec pridajte vanilku alebo škoricu, podávajte teplé alebo vychladnuté s rôznym ovocím alebo posekanými orechami.

Ešte pár tipov:

- po vychladnutí puding ešte zhustne, preto ho nie je potrebné uvariť príliš do tuha

- jednotlivé vrstvy pudingu je možné prekladať sezónnym ovocím

- do pudingu je možné pridať najprv žĺtky, bielky vyšľahať do peny a pridať až ku koncu, puding bude mať ľahšiu štruktúru a zostane nadýchaný

 

 

NDg1Mj