logo    PALEO stravovanie  Dávam si pozor na to, čo jem!   zdravé stravovanie bez laktózy, gluténu a cukru: informácie, recepty, PALEO produkty 


mandľové hviezdičky

mandlove hviezdicky

 


100 g čokolády na varenie

250 g mletých mandlí

200 g brezového cukru

2 bielky

1 ČL kakaa

1/4 ČL mletej škorice

1 PL rumu

štipka soli

Mandle chvíľku opražíma na panvici a necháme vychladnúť, zmiešame ich s cukrom, kakaom a so škoricou. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na penu a postupne vmiešame do mandlovej zmesi. Pridáme čokoládu a rum, a všetko dobre vymiešame. Necháme odstáť v chladničke 1 hodinu. Cesto na doske s brezovým cukrom (namiesto múky, aby sa cesto neprilepilo) rozvaľkáme na ca. 1 cm, vykrajujeme a dáme na plech, a necháme ich 12 hod. pri izbovej teplote vysušiť (nie je to nevyhnutné, hviezdičky na fotke neboli sušené, aj tak sa podarili). Pečieme pri 200°C asi 8 min. (nie dlhšie, inak sa veľmi vysušia a budú tvrdé). Hviezdičky by mali byť ešte v strede vlhké.

 

 



 

 

NmU2ZmIy