logo    kokosový olej coco24    výhodné 2,5 l a 5 l balenia 

Úvod »» kokosový olej na varenie coco24_2500 ml


    

kokosový olej na varenie coco24_2500 ml

img

 

Dostupnosť: do 3 dní
Číslo produktu: 04-03
EAN kod: 5999885319015
naša cena bez DPH : 10,58 EUR
naša cena s DPH (20 %):
12,70 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

  • ideálny tuk pri redukčných diétach - stimuluje metabolizmus, rýchlejšie navodzuje pocit sýtosti
  • podporuje imunitu
  • potláča rozmnožovanie kvasiniek a baktérií
  • pomáha ničiť škodlivé vírusy (ktoré spôsobujú chrípku, hepatitídy, cytomegalovírus, herpes, SARS, HIV a ďalšie),
  • znižuje krvný tlak
  • neobsahuje cholesterol
  • pomáha pri hypoglykémii, redukuje kolísanie krvného cukru, čím pozitívne vplýva aj na pankreas
  • pôsobí proti osteoporóze
  • podporuje tvorbu pohlavných hormónov (obzvlášť vhodné pre veľmi štíhle ženy keď plánujú otehotnieť)
  • podporuje činnosť štítnej žľazy, zlepšuje vyuzitie energie

Kokosový olej: Menej kalórií v kuchyni a balzam pre vašu pokožku v jednom

V čom sa líši od ostatných olejov?

Vplyv tukov na zdravie určuje ich nasýtenosť, dĺžka uhlíkového reťazca, ako aj to, do akej mieri majú tendenciu oxidovať a tvoriť voľné radikály.

Rastlinné oleje tvoria hlavne viacnásobne nenasýtené (polynenasýtené) mastné kyseliny, avšak kokosový olej pozostáva zväčša z nasýtených mastných kyselín. Obrovskou výhodou nasýtených mastných kyselín oproti nenasýteným je popri inom aj to, že nemajú tendenciu oxidovať,  keďže medzi ich uhlíkovými atómami sú dvojité väzby, čím nevytvárajú voľné radikály. Kokosový olej teda môžeme bezproblémovo zahriať, je najvhodnejším prírodným olejom na pečenie.

Kokosový olej obsahuje hlavne (64%) mastné kyseliny so strednou dĺžkou uhlíkového reťazca. Najväčšiu časť (42-50%) týchto mastných kyselín tvorí najpriaznivejšia spomedzi mastných kyselín -  kyselina laurová (dodekanová), ktorá je známa svojimi mimoriadne pozitívnymi zdravotnými vplyvmi, má antibakteriálny účinok, podporuje metabolizmus bielkovín a tukov, ako aj vstrebávanie minerálnych látok. Kokosový olej je najbohatším prirodzeným zdrojom  kyseliny laurovej.

Pri trávení mastných kyselín so strednou dĺžkou uhlíkového reťazca nie sú potrebné enzýmy pankreasu ani žlč, čím sa tieto mastné kyseliny správajú úplne odlišne od mastných kyselín obsiahnutých v iných olejoch alebo tukoch. Práve preto kokosový olej docieli rýchle a jednoduché vstrebávanie živín.

Tým, že sa mastné kyseliny so strednou dĺžkou uhlíkového reťazca premieňajú skôr na energiu, než by sa stali súčasťou tukových buniek, kokosový tuk pomáha udržiavať/normalizovať telesnú hmotnosť, keďže zintenzívni látkovú výmenu. Popri vyváženej strave takáto stimulácia metabolizmu   pôsobí priaznivo aj na činnosť štítnej žľazy.

Kokosový olej navyše obsahuje menej kalórií ako väčšina olejov či tukov.

Mastné kyseliny so strednou dĺžkou uhlíkového reťazca nekolujú tak dlho v krvnom obehu ako ostatné tuky, čím sa neukladajú na stenách ciev, nedokážu zúžiť prietok v artériách. Kokosový olej je čistým, 100%-ným rastlinným olejom, neobsahuje cholesterol.

NDM3MDM0Mj